Apelsīnu eglīšu rotājumi

Ja spīdīgās bumbas eglītes zaros ir apnikušas vai vienkārši gribas dažādot svētku rotājumus, iesaku apžāvētas apelsīnu ripiņas! 🍊

 Darba gaita:

🍊 Ņem apelsīnus (ne tos pašus lielākos) un griez vidēji biezās (nu, tādās “normālās” - ne ļoti biezās, ne ļoti plānās) šķēlēs.

🍊Kārto uz cepampapīra un apber vienmērīgi ar pūdercukuru (te ar daudzumu jāeksperimentē; un atkal - uzberam “normāli”, lai nav kaudze, bet lai nav arī tikai uzkaisīts). 

🍊 Liec cepeškrāsnī ~ 100 grādos uz 2 - 3 stundām žāvēties. Zinu, ka citi puslaikā apgriež šķēles uz otru pusi, bet es iztiku bez šī pinķera. 

 🍊Kad apelsīna šķēles atdzisušas, var kārt eglītē vai izmantot citviet dekorācijām.

Izkusušais pūdercukurs ziemas saulītē dod kolosālu vitrāžas efektu. 😍

P.S. Žāvējot krāsnī, aizpļāpājos, tādēļ dažas šķēles sanāca brūnākas nekā plānots (foto izskatās tumšāk, nekā dzīvē). Tomēr beigās tas sanāca tieši labi - dažādībai. 

Vēlies vēl kādas idejas eglītes rotājumiem? Varbūt papīra eņģelīšus vai zvaniņus? Iedvesmu dekoru izgatavošanai kopā ar bērniem vari smelties materiālā "20 idejas adventes laikam". Izdrukājamas uzdevumu sagataves bērniem jau ir dotas, Tev tikai atliek tās izdrukāt un sekot pamācībai! 

darba lapas berniem apelsinu rotajums egleiizdrukajami uzdevumi berniem apelsins

darba lapas berniem apelsins

 


Iepriekšējie ieraksti Jaunākais ieraksts